Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μακελάρης πιλότος της Germanwings είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Ο μακελάρης πιλότος της Germanwings είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για German Wings, Lufthansa, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αντρέας Λούμπιτς, Γαλλικές Άλπεις,

Πρώτο θέμα στα γερμανικά Μέσα αποτελεί η υπόθεση του συγκυβερνήτη του Airbus A320, Αντρέας Λούπιτς, που σκοπίμως έριξε στις Γαλλικές Άλπεις το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, ο Λούμπιτς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήμα κι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο την περίοδο που διέκοψε την εκπαίδευσή του.

Η Γερμανική «Bild» κυκλοφορεί με τίτλο «Πιλότος – Αμόκ!», κι αποκαλύπτει ότι ο πιλότος που σκόρπισε τον θάνατο έπασχε από κρίσεις πανικού κι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο όταν διέκοψε την εκπαίδευσή του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη πως όλοι γνώριζαν ότι ο Λούμπιτς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα κι έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού.

Όπως αναφέρουν γερμανικά Μέσα, στον ιατρικό φάκελο του συγκυβερνήτη αναγράφεται πως θα έπρεπε να παρακολουθείται στενά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για κάποια προσωπική του σχέση η οποία περνούσε κρίση.

«Το γνώριζαν στο χωριό του. Να παρακολουθείται τακτικά», αναγράφεται στον φάκελό του, από την εταιρία Lufthansa. Oλόκληρος ο ιατρικός φάκελος του συγκυβερνήτη πρόκειται να παραδοθεί σήμερα σε εμπειρογνώμονες για να εξεταστεί.

Παράλληλα, το Reuters μεταδίδε ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λούμπιτς υπέστη ένα σοβαρό καταθλιπιτικό επεισόδιο πριν από έξι χρόνια, το οποίο στάθηκε αφορμή να διακοπεί η εκπαίδευσή του. Για σχεδόν ενάμιση χρόνο ο Λούπιτς τελούσε υπό ψυχιατρική θεραπεία και μόνο όταν αυτή ολοκληρώθηκε συνέχισε με την εκπαίδευσή του.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός Τύπος αναφέρει πως ο πιλότος του αεροσκάφους χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι προκειμένου να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου για να μπει, όσο ο Λούμπιτς αρνούταν να ανοίξει.

Σχετικά άρθρα