Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση σε περιοδικό που στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία

Βομβιστική επίθεση σε περιοδικό που στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Βόμβα εξερράγη στα γραφεία τουρκικού περιοδικού στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Μαρτίου, το οποίο υποστηρίζει με άρθρα του το Ισλαμικό Κράτος. Από την έκρηξη στα γραφεία του τουρκικού τζιχαντιστικού περιοδικού σκοτώθηκε ένας και τρεις τραυματίστηκαν.

Η βόμβα αφέθηκε στην κεντρική είσοδο των γραφείων του μηνιαίου τζιχαντιστικού περιοδικού Adımlar και εξερράγη στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς άνοιξε η πόρτα. Ο τζιχαντιστής αρθρογράφος Ουνσάλ Ζορ (Ünsal Zor), 45 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ακόμα τρεις συνεργάτες του περιοδικού τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το τζιχαντιστικό περιοδικό Adımlar έχει κατηγορηθεί ότι διατηρεί στενές σχέσεις με την παράνομη τουρκική ισλαμιστική ομάδα IBDA-C. Έχει οργανώσει στο παρελθόν διάφορες κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του ηγέτη της εν λόγω οργάνωσης, Σαλίχ Μιρζαμπέγιογλου (Salih Mirzabeyoğlu), ενώ υποστηρίζει ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε μια καινοφανής οργάνωση, η Μονάδα Προστασίας του Λαού.

Οι βομβιστές σε προκήρυξή τους εξηγούν ότι τοποθέτησαν τη βόμβα στο περιοδικό επειδή υπερασπίζεται τους δολοφόνους τζιχαντιστές και προειδοποιεί ότι “καμία τζιχαντιστική ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη από τους επαναστάτες”.

Είναι πράγματι “εντυπωσιακό”, ότι στην Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα περιοδικά που στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Μία ακόμη απόδειξη ότι ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας βρίσκεται πίσω από τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα