Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε ξανά την Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε ξανά την Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Σουνίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, βράδυ Πέμπτης ξημερώματα Παρασκευής, όπως μεταδίδει το Al Arabiya.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι χτυπήθηκαν τόσο αντάρτες Χούτι όσο και άλλοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.

Οι άνδρες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς λέγεται ότι παραμένουν πιστοί στον Σαλέχ, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία το 2012 μετά από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη διακυβέρνησή του.

Μάρτυρες ακόμα είπαν ότι είδαν αεροπορικές επιδρομές να καταστρέφουν ένα στρατιωτικό στρατόπεδο βόρεια της Σαναά, το οποίο αναφερόταν στο Άχμεντ Αλί Σαλέχ, γιο του πρώην προέδρου.

Οι Σαουδάραβες και οι σύμμαχοί τους βομβάρδισαν και δυνάμεις των Χούτι στον νότο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλασή τους.

Σχετικά άρθρα