Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την παλαιστινιακή Χαμάς για εγκλήματα πολέμου

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την παλαιστινιακή Χαμάς για εγκλήματα πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διεθνής Αμνηστία, Έγκλημα Πολέμου, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η Διεθνής Αμνηστία συμπέρανε ότι η Χαμάς, ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας, διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού (2014) πολέμου με το Ισραήλ, εκτοξεύοντας ρουκέτες “αδιακρίτως” σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιώντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δρομολογώντας αυτές τις επιθέσεις οι Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές επέδειξαν κατάφωρη αδιαφορία για τον διεθνή ανθρωπιστικό νόμο και για τις συνέπειες των βίαιων πράξεών τους εις βάρος πολιτών τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας συμπεραίνει ότι οι πυραυλικές επιθέσεις σκότωσαν 6 αμάχους στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Άλλες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, έπεσαν νωρίτερα και σκότωσαν 13 Παλαιστινίους αμάχους, 11 από τους οποίους παιδιά, στην παραλία της Γάζας, σε μια επίθεση που χρεώθηκε λαθεμένα στο Ισραήλ.

Παλαιστίνιος ισχυρίστηκε ότι ένα ισραηλινό μαχητικό F-16 σκότωσε τους Παλαιστίνιους αμάχους στην παραλία. Ωστόσο, τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας μαρτυρούν ότι οι θάνατοι οφείλονται σε ρουκέτα της Χαμάς που έπεσε νωρίτερα και σκότωσε τα παιδιά στην παραλία.

Άλλα εγκλήματα που προκλήθηκαν από τη Χαμάς είναι ότι αποθήκευαν πυρομαχικά σε κατοικίες και σε σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και ότι εξαπέλυαν επιθέσεις από πυκνοκατοικημένες περιοχές, χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στον πόλεμο το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα, που κράτησε 50 ημέρες, σκοτώθηκαν 2.200 Παλαιστίνιοι και 73 Ισραηλινοί. Οι υψηλές απώλειες μεταξύ του αμάχου πληθυσμού της Γάζας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σχετικά άρθρα