Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σωροί πτωμάτων διασκορπισμένοι στο μοιραίο Airbus A320 της German Wings

Σωροί πτωμάτων διασκορπισμένοι στο μοιραίο Airbus A320 της German Wings
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για German Wings, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Άλπεις, Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γαλλικές Άλπεις, Γερμανία, Μαριάνο Ραχόι, Φρανσουά Ολάντ,

Πτώματα βρίσκουν στο σημείο που συνετρίβη το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας German Wings.

Η συντριβή στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων και σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις αναμένονται ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι.

Δεκάδες χωροφύλακες ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σ’ αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Τρίτη, το πρωί από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) με προορισμό το Ντίσελντορφ (Γερμανία), με 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Γερμανοί και Ισπανοί.

Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.

Χθες, αφού έκαναν πτήση πάνω από τον τόπο της συντριβής, τα αίτια της οποίας παραμένουν ανεξήγητα, πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μίλησαν για «δραματικές εικόνες».

«Είναι εικόνες φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Στάινμαϊερ.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων που ερευνά τα αίτια της καταστροφής, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Το απόγευμα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει πως «στο στάδιο αυτό, καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

Σχετικά άρθρα