Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “πήρε” και τα τρία αγόρια ενός Τούρκου πανεπιστημιακού

Το Ισλαμικό Κράτος “πήρε” και τα τρία αγόρια ενός Τούρκου πανεπιστημιακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Και οι τρεις γιοι ενός Τούρκου πανεπιστημιακού (βοηθού καθηγητή) που αγνοούνταν, φαίνεται ότι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ (Hürriyet).

Ο πανεπιστημιακός, τον οποίο η Χουριέτ αναφέρει μόνο ως Μ. Σεφίκ Ι. (M. Şefik İ.), για να τον προστατέψει από πιθανές ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του, απευθύνθηκε στην ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας για βοήθεια, αλλά οι Αρχές Ασφαλείας του απάντησαν ότι οι γιοι του είχαν ήδη περάσει τα σύνορα και βρίσκονταν στη Συρία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Χουριέτ, 0 19χρονος φοιτητής Σουλεϊμάν Μπενγκί Ι. (Süleyman Bengi İ.) παρέσυρε και τα δύο 16χρονα δίδυμα αδέλφια του, Ντιλάρ (Dilar) και Ντιλσάτ (Dilşat) στην επιθυμία του να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Αφού πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, οι τρεις έφηβοι συνέχισαν προς το Ιράκ, ώστε να ενταχθούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών που μάχονται εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΙΤ, δηλαδή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Τούρκοι Ισλαμικό ΚράτοςΤα τρία αγόρια όπως “κυκλοφόρησαν” σε αφίσα που τους αναζητούσε μετά την εξαφάνισή τους. Τελικά τα αδέλφια κατέληξαν, όπως αποδείχτηκε, στο Ισλαμικό Κράτος…

“Βρήκαμε την ειρήνη εδώ, μην ανησυχείτε για εμάς”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σουλεϊμάν στην οικογένειά του μόλις πέρασαν τα σύνορα.

Από την άλλη, η οικογένεια κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου και την ΜΙΤ να κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν τα αγόρια πίσω στην Τουρκία.

Ενώ οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με τη Χουριέτ, καταβάλλουν κάθε διπλωματική προσπάθεια για να επιστρέψουν τα αγόρια σπίτι τους (τι είδους διπλωματικές προσπάθειες με το Ισλαμικό Κράτος δεν αποσαφηνίζει η τουρκική εφημερίδα, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε, αφού η Τουρκία έχει “νταλαβέρια” με το Ισλαμικό Κράτος), οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν με ποιους είχε επαφές ο Σουλεϊμάν για να περάσει τα σύνορα και να κατευθυνθεί στο Ιράκ.

Πριν εγκαταλείψει το φοιτητικό του δωμάτια στην Άγκυρα, ο Σουλεϊμάν που σπούδαζε οδοντιατρική, άφησε ένα σημείωμα στην οικογένειά του, στο οποίο προέτρεπε τη μητέρα του να μοιράσει τα υπάρχοντά του στους φτωχούς.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν είπαν στη Χουριέτ ότι ήταν ένας καλός φοιτητές που ριζοσπαστικοποιήθηκε όταν άρχισε να επισκέπτεται ισλαμικά βιβλιοπωλεία. Η αλλαγή στην προσωπικότητά του ήταν ραγδαία αφότου διάβασε το βιβλίο “Promised Heaven” (Υποσχεμένος Παράδεισος), το οποίο δεν παρέλειψε να το διαδώσει και μεταξύ των φίλων του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, μια σειρά οργανώσεων και βιβλιοπωλείων που έχουν ξεφυτρώσει στην Τουρκία έχουν γίνει τα κυρίως μέσα στρατολόγησης για το Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα πάντα με επίσημα στοιχεία, 2.307 Τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και ακόμα 700 έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέονται με κάποιο τρόπο με την οργάνωση. Περίπου 1.500 Τούρκοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και πολεμάνε στην πρώτη γραμμή.

Συνολικά 680 τουρκικές οικογένειες έχουν αναφέρει στις Αρχές ότι τα παιδιά τους έφυγαν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Επισήμως μόνο 11 Τούρκοι έχουν σκοτωθεί σε μάχες, αλλά ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Σχετικά άρθρα