Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαρισμένη η ελληνική παροικία στο Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ομογενούς

Σοκαρισμένη η ελληνική παροικία στο Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ομογενούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βασίλης Παναγάκος, Ελληνική Ομογένεια,

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική παροικία του Σίδνεϊ μετά την άγρια δολοφονία 45χρονου ομογενούς με πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής, την ημέρα, μάλιστα, των γενεθλίων του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, νεκρός είναι ο Billy Panagakos (Βασίλης Παναγάκος), ο οποίος είχε πρότερη καταδίκη για διακίνηση ναρκωτικών και την περασμένη Τρίτη γιόρταζε τα 45α γενέθλιά του, που έμελλε να είναι και τα τελευταία του.

Ο Παναγάκος βρέθηκε νεκρός αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο δρόμο έξω από το Δημοτικό Σχολείο του κεντροδυτικού προαστίου του Σίδνεϊ, Petersham. Ο δολοφονηθείς είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Είχε καταδικαστεί για οπλοκατοχή, ήταν τζογαδόρος και είχε ανάμειξη σε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης, που πουλιόνταν μέσα σε μπαλόνια από μπυραρία στο Kings Cross.

Μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι άκουσαν πέντε δυνατούς ήχους σαν πυροβολισμούς, προτού ειδοποιηθούν και σπεύσουν επί τόπου οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων που μένουν στην Railway Street, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είπαν ότι είδαν ένα άτομο να φεύγει από το σκηνικό με μοτοσικλέτα.

Οι Αρχές, όμως, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση αυτού του επεισοδίου με τις λεγόμενες συμμορίες μοτοσικλετιστών.

Όπως έγραψε ο αγγλόφωνος Τύπος, οι Παναγάκος, είχε εκτίσει ποινή επταετούς κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί πριν πέντε χρόνια. Σε εκείνη την υπόθεση, στο δικαστήριο είχε κατατεθεί πως ο ομογενής ήταν ο μεσάζων, φροντίζοντας να έχουν πάντα προμήθεια τα «βαποράκια», και εν συνεχεία να συλλέγει τα χρήματα.

Ψυχίατρος που είχε καταθέσει στο δικαστήριο είχε πει ότι ο Παναγάκος είχε μεγάλο ιστορικό με εθισμό σε ηρωίνη, κοκαΐνη και τα τυχερά παιχνίδια, «διαταραχές που ενείχαν υψηλό κίνδυνο υποτροπής», όπως είχε αναφέρει.

Όταν αποφυλακίστηκε άνοιξε καφετερία στην περιοχή του North Ryde, και οι αστυνομικοί ερευνούν τις δοσοληψίες του μαγαζιού του στα προηγούμενα χρόνια.

Ο Παναγάκος ήταν γεννημένος στις 4 Μαρτίου 1969 και ζούσε με τους δικούς του στο προάστιο Ashfield. Η καταγωγή του ήταν από την Λακωνία. Η οικογένειά του είναι φιλήσυχη και χαίρει μεγάλου σεβασμού στην τοπική ελληνική κοινωνία.

Σχετικά άρθρα