Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος σκόρπισε τον θάνατο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Σφοδρές επιθέσεις έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Περισσότεροι από 70 Σύροι στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε μάχες με τζιχαντιστές στις επαρχίες Χομς και Χάμα στην κεντρική Συρία το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, τουλάχιστον 20 Κούρδοι της Συρίας που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το Νεβρόζ, την κουρδική πρωτοχρονιά, σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα και 80 ακόμα τραυματίστηκαν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι επρόκειτο για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη συνοικία αλ Μουφτί της πόλης Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Νεβρόζ είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές για τους Κούρδους που συγκεντρώνονται για να χορέψουν, να φάνε και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.

Ο Ρεντούρ Ξελίλ, ένας εκπρόσωπος των YPG (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού), είπε ότι τα θύματα της επίθεσης αυτής είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.

kurdoi Κούρδοι γιορτάζουν στην πλατεία της Χασάκα λίγα λεπτά πριν δεχθούν επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας

Η επαρχία Χασάκα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς συνορεύει τόσο με το Ιράκ όσο και με την Τουρκία.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι αριστεροί αντάρτες του YPG ελέγχουν την πόλη Χασάκα ενώ οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν καταλάβει αρκετά εδάφη της επαρχίας.

Σχετικά άρθρα