Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφασισμένοι για επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν Ομπάμα και Ολάντ

Αποφασισμένοι για επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν Ομπάμα και Ολάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μπάρακ Ομπάμα, Πυρηνικά Όπλα, Φρανσουά Ολάντ,

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος  και ο Γάλλος ομόλογός του υπογράμμισαν  την αποφασιστικότητά τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία θα απαντά «πλήρως» και με εμφατικό τρόπο στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες επεσήμαναν επίσης ότι το Ιράν θα πρέπει να λάβει μέτρα «για να επιλύσει τα πολλά προβλήματα που απομένουν», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, Ομπάμα και Ολάντ συζήτησαν και για την κρίση στην Ουκρανία.

Κατά την ανακοίνωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, η γαλλική προεδρία είχε σημειώσει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να υπάρξει μια συμφωνία «που να επιτρέψει ότι θα υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη» για το γεγονός «ότι το Ιράν αποκηρύσσει τα πυρηνικά όπλα».

«Η γαλλική θέση είναι απλή: ναι, το Ιράν μπορεί να διαθέτει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα, όμως δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είχε δηλώσει ο Ολάντ στη διάρκεια συνάντησής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σχετικά άρθρα