Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ μέσα από την Ιουδαία και τη Σαμάρια

Η Χαμάς σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ μέσα από την Ιουδαία και τη Σαμάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιουδαία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σαμάρια, Χαμάς,

Αν και ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υποτίθεται ότι συζητά για να πετύχει μια μακρά ειρηνική περίοδο με το Ισραήλ, όπου υπόσχεται να μην επιτεθεί καθόλου στο Ισραήλ για πέντε ολόκληρα χρόνια με τον όρο να της επιτρέψει το Ισραήλ να αναπτύξει οικονομικά τη Γάζα, υψηλόβαθμοι της Χαμάς διακηρύττουν ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ από την Ιουδαία και στη Σαμάρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Aqsa TV, ο συνιδρυτής της Χαμάς Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής έχουν αποτύχει και τώρα ήρθε η ώρα της Χαμάς να επιχειρήσει κάποια πρόοδο για την απελευθέρωση όλης της Παλαιστίνης.

Ο τρόπος για να το πετύχει η Χαμάς αυτό είναι να δημιουργήσει καλά οπλισμένους πυρήνες μέσα στην Ιουδαία και τη Σαμάρια, ώστε να γίνει εφικτή μια διπλή επίθεση στο εσωτερικό του Ισραήλ από βορρά και νότο. Για να μπει μπροστά αυτό το σχέδιο χρειάζεται να μπουν λαθραία όπλα σε Ιουδαία και Σαμάρια, που είναι ισραηλινά εδάφη, σχέδιο πάνω στο οποίο η Χαμάς ήδη εργάζεται.

Επίσης η Χαμάς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για… αεροπορικές επιδρομές το δικό της τηλεκατευθυνόμενο drone, που έχει εξελίξει στη Γάζα, το οποίο μάλιστα αποκαλεί “Πολεμική Αεροπορία των Ταξιαρχίων Αλ Ακσά”.

Σχετικά άρθρα