Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ αναμένουν χτύπημα τζιχαντιστών στη Σαουδική Αραβία στις επόμενες 48 ώρες

Οι ΗΠΑ αναμένουν χτύπημα τζιχαντιστών στη Σαουδική Αραβία στις επόμενες 48 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν τις προξενικές υπηρεσίες τους στη Σαουδική Αραβία για δύο ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, για λόγους ασφαλείας δίχως όμως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το “είδος” της απειλής που “οσμίζονται”.

Επίσης, εξεδόθη από την Αμερικανική Πρεσβεία ανακοίνωση στην οποία οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας αναφέρεται ότι οι προξενικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταχράν αναστέλλονται για τις δύο επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τη φύση της απειλής που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, μετέδωσε ότι η απειλή είναι τόσο σοβαρή ώστε στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας θα βρίσκεται μόνο ελάχιστος αριθμός υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ημερών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό μετά την ανακοίνωση της αναστολής των εργασιών της πρεσβείας ή τις αναφορές του Fox News.

Την Παρασκευή, η πρεσβεία είχε εκδώσει προειδοποίηση αναφέροντας ότι δυτικοί εργαζόμενοι σε εταιρείες πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία πιθανόν αποτελούν στόχο επιθέσεων, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα