Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είναι… Βασιλιάς: Εγκαινίασε πολυτελές αεροδρόμιο που θα δέχεται… 1 δρομολόγιο

Είναι… Βασιλιάς: Εγκαινίασε πολυτελές αεροδρόμιο που θα δέχεται… 1 δρομολόγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπαμπάν, Σουαζιλάνδη,

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ’ εγκαινίασε την Παρασκευή ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο, στο οποίο έδωσε το όνομά του, όμως δεν πρόκειται να λειτουργήσει προτού περάσουν πολλοί μήνες, ενδεχομένως και τρία χρόνια.

Το νέο αεροδρόμιο που απέχει 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπαμπάν, στοίχισε 3 δισεκατομμύρια εμαλανγκένι (περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ).

Το έργο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2003, δέχτηκε σφοδρή κριτική από τους επικριτές της μοναρχίας στη χώρα που διερωτώνται εάν η μικρή, πάμφτωχη χώρα χρειαζόταν μια τέτοια επένδυση δεδομένου ότι εξυπηρετείται από τα σύγχρονα αεροδρόμια της γειτονικής Νότιας Αφρικής.

Η μοναδική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις στη Σουαζιλάνδη είναι η Swazi Airlink, μια κοινοπραξία μεταξύ της νοτιοαφρικανικής αεροπορικής εταιρείας SAA και της κυβέρνησης της Σουαζιλάνδης.

Η εταιρεία πραγματοποιεί μόνο ένα δρομολόγιο: από το Μανζίνι στο Γιοχάνεσμπουργκ.

“Το αεροδρόμιο αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι, δεν είναι ένα θέαμα αλλά έχει ως στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας”, είπε ο βασιλιάς κατά τα εγκαίνια.

Το αεροδρόμιο Μσουάτι Γ΄ δεν πρόκειται να λειτουργήσει ωστόσο μέχρι να πάρει τη σχετική άδεια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σουαζιλάνδης, όπως δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ, Σαμπέλο Ντλαμίνι χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία που θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου ιστολογίου Swazi Media Commentary, είναι πιθανόν να περάσουν τρία χρόνια μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση.

Ο βασιλιάς πάντως, που δηλώνει αποφασισμένος να μετατρέψει τη Σουαζιλάνδη σε χώρα του “πρώτου κόσμου” μέχρι το 2022, αποκάλυψε ότι σε δεύτερη φάση, σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το αεροδρόμιο θα οικοδομηθεί μια πόλη “για να εξυπηρετεί τον πληθυσμό και όλο τον κόσμο”.

Σχετικά άρθρα