Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Πεσμεργκά με χημικά όπλα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Πεσμεργκά με χημικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο πως έχει αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε αέριο χλωρίου ως χημικό όπλο εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων Πεσμεργκά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της κουρδικής περιφέρειας αναφέρει σε δήλωσή του πως από εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων εδάφους και ρουχισμού από μια επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, διαπιστώθηκε πως “τα δείγματα περιείχαν επίπεδα χλωρίου που δείχνουν πως η ουσία χρησιμοποιήθηκε σε μορφή όπλου”.

Το χλώριο είναι ένας απαγορευμένος ασφυξιογόνος παράγοντας, η χρήση του οποίου ως χημικού όπλου χρονολογείται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει απαγορευθεί από τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα του 1997.

peshmerga_1

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στις 23 Ιανουαρίου σε αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στη Μοσούλη και τα συριακά σύνορα όπου οι δυνάμεις των Πεσμεργκά ετοίμαζαν την άμυνά τους έπειτα από μια διήμερη επίθεση, αναφέρεται στη δήλωση, στην οποία προστίθεται εξάλλου πως η ανάλυση των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε από εργαστήριο πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή στο Κουρδικό Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε πως οι Πεσμεργκά είχαν εκτοξεύσει μια ρουκέτα εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τη βόμβα και το οποίο εξερράγη πριν φθάσει στο στόχο του με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν θύματα από το επεισόδιο.

Σχετικά άρθρα