Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 Ιρακινοί πολιορκούν 80 τζιχαντιστές στην Τικρίτ του Ιράκ

30.000 Ιρακινοί πολιορκούν 80 τζιχαντιστές στην Τικρίτ του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις που πολιορκούν την Τικρίτ στο Ιράκ, την οποία υπερασπίζονται δεκάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να ελευθερώσουν την πόλη εντός των επόμενων τριών ημερών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην επιχείριση απελευθέρωσης της Τικρίτ συμμετέχουν κοντά 30.000 άνδρες, ιρακινός στρατός και σιίτες παραστρατιωτικοί, ενώ οι τζιχαντιστές που βρίσκονται μέσα στην πόλη είχαν εκτιμηθεί πριν μερικές ημέρες σε 250 περίπου, τώρα λέγεται ότι δεν είναι ούτε 100 άνδρες.

Ο Καρίμ αλ Νούρι, εκπρόσωπος Τύπου των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης, παραστρατιωτικές Ιρακινές δυνάμεις πολιτοφυλάκων, που διαδραματίζουν ρόλο- κλειδί στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες από «72 ώρες» προκειμένου οι ιρακινές δυνάμεις να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την Τικρίτ.

Οι περίπου «60- 70» τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν στην πόλη, έχουν «περικυκλωθεί από κάθε πλευρά» προσέθεσε ο Νούρι ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από περιοχή στα περίχωρα της Τικρίτ, κοντά στο χωριό Άουτζα.

Στη Συρία εξάλλου ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στο Ταλ Τάμερ, στη βορειοανατολική Συρία.

Οι βομβαρδισμοί διεξήχθησαν έπειτα από την έκκληση για βοήθεια που απηύθυναν οι κουρδικές δυνάμεις κι ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει από τα τέλη Φεβρουαρίου μια επίθεση με στόχο να καταλάβει το Ταλ Τάμερ και την πόλη Ρας αλ Αιν που βρίσκεται βορειότερα στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα που διεξαγάγει ο συνασπισμός, των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά της επαρχίας Χασάκα από την έναρξη της επιχείρησης του Ισλαμικού Κράτους.

Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί απολογισμός των θυμάτων.

Την Παρασκευή οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απηύθυναν έκκληση στο διεθνή Συνασπισμό να τους βοηθήσει εναντίον των τζιχαντιστών «προκειμένου να εμποδίσει τη σφαγή ανυπεράσπιστων πολιτών».

Σχετικά άρθρα