Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεκδικούν και τον Αριστοτέλη τώρα οι Σκοπιανοί! Θα τους συμμαζέψει επιτέλους κάποιος;

Διεκδικούν και τον Αριστοτέλη τώρα οι Σκοπιανοί! Θα τους συμμαζέψει επιτέλους κάποιος;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλης, Μέγας Αλέξανδρος, Σκόπια,

Συνεχίζει και προκαλεί το σλαβοβουλγαροαλαβανικό αλαζονικό κρατίδιο των Σκοπίων με την αλλοπρόσαλλη δήθεν μακεδονική του “εθνική του ταυτότητα” και την καπηλεία της ελληνικής εθνικής μακεδονικής παράδοσης.

Οι κυρίως βουλγαρικής καταγωγής ακραίοι εθνικιστές των Σκοπίων, που παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κυβερνούν την περιοχή, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα φιλοξενηθεί, μαζί με άλλα, στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, με στόχο τη διαφήμιση του μουσείου.

Ωστόσο, εκτός από το κέρινο ομοίωμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο μουσείο θα εκτεθούν ακόμη τα κέρινα ομοιώματα του Φιλίππου Β, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη, του Φλάβιου και του Τσάρου Σαμουήλ.

Αντιλαμβάνεστε ότι το “μαϊμού” έθνος τώρα “διεκδικεί” και τον Αριστοτέλη όπως και τον Τσάρο Σαμουήλ των Βουλγάρων σε μια εθνικιστική παράκρουση που όμοιά του δεν υπάρχει ως ιστορικό προηγούμενο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Μουσείου, τα κέρινα αγάλματα θα είναι σε φυσικό μέγεθος ενώ, όπως αναφέρει η Republika, θα είναι στο ίδιο ακριβώς ύψος που είχαν και οι προσωπικότητες που αντικατροπτρίζουν.

Πρόκειται για μια ακόμη απαράδεκτη πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού, ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που κάποτε έριξε -εάν θυμάστε- την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το θέμα της Μακεδονίας…

alexandros Το κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως έδωσαν τη φωτογραφία στα ΜΜΕ οι υπεύθυνοι του Μουσείου των Σκοπίων

Σχετικά άρθρα