Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

600 Ασσύριοι σχημάτισαν την πρώτη χριστιανική ταξιαρχία που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος

600 Ασσύριοι σχημάτισαν την πρώτη χριστιανική ταξιαρχία που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με στόχο την ανακατάληψη χριστιανικών πόλεων και χωριών που έχουν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, συστήθηκε η πρώτη ταξιαρχία Ασσύριων χριστιανών και τέθηκε υπό τη διοίκηση της κυβέρνησης της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, εντασσόμενη στις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά.

Η επίσημη πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Φισκάμπουρ του βορειοδυτικού Ιράκ, κοντά στα τουρκικά και τα συριακά σύνορα.

assyrians_2

Η πλειονότητα των χριστιανών του Ιράκ είναι Ασσύριοι που ζουν στα πανάρχαια χώματά τους, στην κοιλάδα της Νινευή, μια περιοχή που εκτεινόταν από την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν Αρμπίλ ως τη Μοσούλη. Μάλιστα η Μοσούλη, της οποίας το αρχαίο όνομα ήταν Νινευή (η πόλη Νινευή), ήταν η πρωτεύουσα της Ασσυρίας.

«Περίπου 600 αδελφοί χριστιανοί από την κοιλάδα της Νινευή συμμετείχαν στην εκπαίδευση», εξήγησε ένας διοικητής της στρατιωτικής σχολής, ο στρατηγός Αμπουμπακέρ Ισμαήλ. «Όλοι είναι εθελοντές και θέλουν να απελευθερώσουν τη γη τους από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια να την προστατεύσουν», πρόσθεσε.

Η νέα αυτή ταξιαρχία, που ονομάστηκε «Οι φύλακες του Τίγρη», ιδρύθηκε με βάση ό,τι είχε απομείνει από μια ασσυριακή δύναμη που δημιουργήθηκε το 2004 για να προστατεύσει τις εκκλησίες της περιοχής.

Οι Ασσύριοι του Ιράκ δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα σχηματίσει επισήμως πολιτοφυλακές και επέλεξαν να διατηρήσουν πιο χαμηλό προφίλ όταν η χώρα βυθίστηκε στις διαδογματικές συγκρούσεις μετά την αμερικανική επέμβαση το 2003.

Όμως όσοι χριστιανοί έχουν απομείνει στη χώρα αποφάσισαν τους τελευταίους μήνες να πάρουν τα όπλα. Να σημειώσουμε ότι οι Ασσύριοι χριστιανοί πολεμάνε στο πλευρό των Κούρδων και στη Συρία, ενταγμένοι στους αριστερούς αντάρτες του YPG με δικές τους μονάδες.

Σχετικά άρθρα