Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: 20.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην Κριμαία

Πεντάγωνο: 20.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην Κριμαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Τσακ Χέιγκελ,

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι περίπου 20.000 ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην Κριμαία, ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι εν λόγω πληροφορίες πιθανόν είναι ανακριβείς, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνείται ότι οι δυνάμεις που περιβάλλουν τα ουκρανικά στρατεύματα δρουν υπό τις διαταγές της Μόσχας, ενώ από την πλευρά τους οι δυτικές δυνάμεις απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Αυτός ο αριθμός είναι απλά μια εκτίμηση. Και όπως έχω πει, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα αυτού του αριθμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η ουκρανική συνοριοφυλακή εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος.

Ο Σέρχι Αστάκοφ, υποδιοικητής των συνοριακών φυλάκων, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι περίπου 30.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην Κριμαία, εν συγκρίσει με τους 11.000 που ήταν μόνιμα τοποθετημένοι στη ρωσική βάση στη Σεβαστούπολή πριν από την κρίση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ιχόρ Τενιούκ, ο υπουργός ‘Αμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, εξήρε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που δεν επέτρεψαν να κλιμακωθεί η κατάσταση, δήλωσε ο Κίρμπι.

«(Ο Χέιγκελ) τόνισε τη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό και την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας», είπε ο Κίρμπι.

Σχετικά άρθρα