Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν νέα πολύνεκρη επίθεση

Τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν νέα πολύνεκρη επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σομαλία, Τζιχαντιστές,

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται τόσο με την Αλ Κάιντα όσο και με το Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν στις 12 Μαρτίου σε οχυρωμένη περιοχή που περιλαμβάνει κυβερνητικά κτίρια, αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Μπαϊντόα (Baidoa) της Σομαλίας.

“Άνδρες της Αλ Σεμπάμπ ντυμένοι Σομαλοί στρατιώτες κατάφεραν να εισέλθουν στη φυλασσόμενη περιοχή”, είπε ένας Σομαλός αξιωματούχος στη Μπαϊντόα, Μοχάμεντ Νταχίρ (Mohamed Dahir), μιλώντας τηλεφωνικά με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερις τζιχαντιστές ντυμένοι Σομαλοί στρατιώτες κατάφεραν και σκότωσαν πολλούς ανθρώπους στην πύλη της οχυρωμένης περιοχής, πριν εισέλθουν.

Δύο από τους τζιχαντιστές έφεραν πάνω τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Πηγή των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά το συγκρότημα του ΟΗΕ δεν αποτέλεσε στόχο.

Η Μπαϊντόα, 220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, καταλήφθηκε το 2012 από στρατό της Αιθιοπίας βάζοντας έτσι τέλος στην τρίχρονη κατοχή της πόλης από την Αλ Σεμπάμπ.

Τον Νοέμβριο η πόλη έγινε πρωτεύουσα της σομαλικής Νοτιοδυτικής Πολιτείας.

Σχετικά άρθρα