Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κοροϊδεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τους τζιχαντιστές

Η Τουρκία κοροϊδεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Εμπαίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη η Τουρκία. Η χώρα που δημιούργησε και εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, που επιτρέπει το έδαφός της να είναι πέρασμα ξένων τζιχαντιστών προς τη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι “έκλεισε” δύο μεθοριακές διαβάσεις της με τη Συρία για λόγους ασφαλείας, καθώς οι συγκρούσεις γύρω από το Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, εντείνονται.

Λες και οι τζιχαντιστές “διαβαίνουν” από τα συνοριακά περάσματα και όχι από τα διάτρητα σύνορα της Τουρκίας, με τους Τούρκους να κάνουν τα “στραβά μάτια” στο αγαπημένο τους Ισλαμικό Κράτος.

Οι διαβάσεις στο Εντζουπινάρ και το Τζιλβέγκοζου, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, έκλεισαν για όλα τα οχήματα και τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν από τη Συρία στο τουρκικό έδαφος από την 9η Μαρτίου, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι Σύροι που διαθέτουν διαβατήριο μπορούν πάντως να περνούν, αν το επιθυμούν, στη χώρα τους.

Η Τουρκία δέχεται επικρίσεις επειδή δεν κάνει πολλά πράγματα για να σταματήσει τους ξένους μαχητές που περνούν στη Συρία για να ενταχθούν σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Στο Χαλέπι, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το σύνορα, διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των στασιαστών που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στο Χαλέπι, επίσης, έχουν σημαντική παρουσία τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα, όπως και το Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όταν οι στασιαστές επιτέθηκαν σε ένα κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη αυτή. Την ευθύνη ανέλαβαν τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Την Κυριακή, σε αεροπορική επίθεση κοντά στα σύνορα με την Τουρκία επλήγη ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιεί το Μέτωπο Αλ Νούσρα στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα