Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό! Μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν

Μακελειό! Μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρας Αλ Αΐν, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Τετάρτη μεγάλη επίθεση με άρματα μάχης και βαρέα όπλα στην κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν (Ras Al Ayn) στη Ροζάβα (βόρεια Συρία), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει ότι εκατοντάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα χωριό της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε σε ανεξάρτητες κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές, δεκάδες μαχητές τόσο από τους Κούρδους όσο και από το Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτωθεί στις σφοδρότατες μάχες που μαίνονται.

maxes

Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG, με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιεί υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός, κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να ανακόψουν σε σημαντικό βαθμό την επέλαση των τζιχαντιστών στην περιοχή, αποκόβοντας, μάλιστα, μία σημαντική οδική αρτηρία που τελούσε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013, στην κουρδική πόλη Ρας Αλ Αΐν, που βρίσκεται στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, είχαν ξεσπάσει σφοδρές μάχες, μεταξύ συριακών δυνάμεων και τζιχαντιστών που είχαν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα