Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 Ιρακινοί εναντίον 250 τζιχαντιστών στην Τικρίτ – Θα γίνει σφαγή

30.000 Ιρακινοί εναντίον 250 τζιχαντιστών στην Τικρίτ – Θα γίνει σφαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το ιρανικό σάιτ Alalam, στην πόλη Τικρίτ του βόρειου Ιράκ έχουν μείνει να την υπερασπιστούν μόλις 250 τζιχαντιστές.

Απέναντι σε αυτούς τους φανατικούς έχουν συγκεντρωθεί 30.000 άνδρες της Βαγδάτης, ιρακινός τακτικός στρατός και Ιρακινοί σουνίτες παραστρατιωτικοί που εκπαιδεύτηκαν από το Ιράν.

Εάν δει κανείς τους αριθμούς το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη χάσει τη μάχη και την πόλη. Είναι αδύνατο 250 τζιχαντιστές να νικήσουν 30.000 Ιρακινούς.

Αν και τον Ιούνιο του 2014, μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη, που την υπερασπίζονταν 30.000 Ιρακινοί που το έβαλαν στα πόδια. Αλλά τώρα, 9 μήνες μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η προέλαση των δυνάμεων της Βαγδάτης γίνεται αργά, διότι το Ισλαμικό Κράτος έχει τοποθετήσει παντού νάρκες και άλλες παγίδες με εκρηκτικά.

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος, από την έναρξη της επιχείρισης απελευθέρωσης της Τικρίτ, εδώ και 9 ημέρες, έχει μεγάλες απώλειες τζιχαντιστών, οι οποίοι βάλλονται και από αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων.

Οι Ιρακινοί απελευθέρωσαν και το νοσοκομείο της Τικρίτ.

Σχετικά άρθρα