Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Αίγυπτο

Ισχυρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Βομβιστική επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα από τζιχαντιστές  σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη το πρωί εναντίον αστυνομικού τμήματος στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν 24 αστυνομικοί.

Η επίθεση σημειώθηκε πόλη Αλ Αρίς της επαρχίας του Βορείου Σινά. Οι αρχές εικάζουν ότι την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας.

sinai_1

Αν και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, οι υποψίες πέφτουν στους τζιχαντιστές της Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, οργάνωσης υποτελής στο Ισλάμικό Κράτος, που έχουν τη βάση τους στο Σινά και έχουν διαπράξει παρόμοιες επιθέσεις κατά τις οποίες εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί.

Οι εν λόγω τζιχαντιστές βγήκαν στο αντάρτικο από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας του.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών είναι σχεδόν καθημερινές στο Σινά, ενώ η Αίγυπτος διοργανώνει σε λίγες ημέρες μεγάλο επενδυτικό συνέδριο στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, με την ελπίδα να προβάλλει μια εικόνα σταθερότητας και να προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αίγυπτος κατηγορεί την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από τους τζιχαντιστές που δρουν στην επικράτειά της και επίσης κατηγορεί την παλαιστινιακή Χαμάς ότι εξοπλίζει τους τζιχαντιστές.

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν σχηματίσει κοινή συμμαχία με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Σχετικά άρθρα