Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεργασία ΗΠΑ – Ευρώπης για την εκεχειρία στην Ουκρανία θέλει ο Ομπάμα

Συνεργασία ΗΠΑ – Ευρώπης για την εκεχειρία στην Ουκρανία θέλει ο Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία,

Συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρώπη  ζητά ο Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δήλωσε την Δευτέρα ότι η Ευρώπη και η χώρα του χρειάζεται να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αποτελεσματική διεθνής επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είπε εξάλλου ότι βρίσκει «λίγο ειρωνικό» το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προειδοποίησαν το Ιράν εναντίον μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, διαβλέποντας στην κίνηση αυτή «μια ασυνήθιστη συμμαχία» ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και «τους σκληροπυρηνικούς στο Ιράν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ  ο οποίος επισήμανε την ανάγκη αποφασιστικότητας για την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρις ότου να υλοποιηθεί πλήρως η συμφωνία του Μινσκ.

Εν τω μεταξύ, «απειλή για την εθνική ασφάλεια» κήρυξε , με εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη Βενεζουέλα. Με το συγκεκριμένο «ψυχροπολεμικό» διάταγμα ο Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε επίσης κυρώσεις σε επτά πρόσωπα και εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση που έχουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Καράκας.

«Οι πρώην και νυν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βενεζουελάνων πολιτών και εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς δεν θα γίνονται δεκτοί (στις ΗΠΑ) και πλέον έχουμε τα εργαλεία για να παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εμποδίσουμε να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά συστήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Σχετικά άρθρα