Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος βάζει τον Πούτιν “μεσολαβητή” με την Τουρκία

Η Κύπρος βάζει τον Πούτιν “μεσολαβητή” με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βλάντιμιρ Πούτιν, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Μήνυμα για το Κυπριακό του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε να διαβιβάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η Ρωσία, αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κύπρου, «για πρώτη φορά θα αποτελέσει το νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνει ότι η Ρωσία διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκία και ότι «αυτό είναι ένα νέο δεδομένο» στις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας αναφορικά με το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο είναι εύκολο να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, «αν η Τουρκία ακυρώσει την παράνομη Navtex και αποδείξει ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

Επίσης, σημειώνει ότι το ενδεχόμενο διάλειμμα της εταιρείας ΕΝΙ για «τεχνικούς λόγους» στις έρευνές της στην κυπριακή ΑΟΖ, μπορεί να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών.

Σχετικά άρθρα