Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντοπίζουν ένα προς ένα τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές και πώς συνδέονται

Εντοπίζουν ένα προς ένα τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές και πώς συνδέονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Σεμπάμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Εμουάζι, Τζιχαντιστές,

Οι Αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εντοπίσουν το δίκτυο των Ευρωπαίων τζιχαντιστών, μεταναστών και προσήλυτων, το οποίο από ό,τι φαίνεται στήνεται χρόνια, ενώ πολλοί από τους τζιχαντιστές που κάνουν τώρα “καριέρα” στο Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι προετοιμάζονταν εδώ και καιρό.

Στενός συνεργάτης του αποκεφαλιστή στο Ισλαμικό Κράτος Μοχάμεντ Εμουάζι (Mohammed Emwazi), γνωστού παγκοσμίως ως Τζιχαντιστή Τζον, είναι ένας Γερμανός προσήλυτος στο Ισλάμ, ο οποίος ονομάζεται Μάρσελ Σκροντλ (Marcel Schrodl), ο οποίος συνδέεται με την ομάδα προπαγάνδας των τζιχαντιστών, γνωστούς και ως “Γκέμπελς του Ισλαμικού Κράτους”.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνέδεσαν τον Μάρσελ Σκροντλ με τον ράπερ Ντένις Κάσπερτ (Denis Cuspert), γνωστό και με το καλλιτεχνικό του όνομα Ντέσο Ντογκ (Deso Dogg), ο οποίος έχει εμφανιστεί και σε εικόνες που έχει δώσει το Ισλαμικό Κράτος να κρατά ένα κεφάλι θύματος και να ποζάρει και ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα των “τζιχαντιστών Γκέμπελς”.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν συνδέσει μεταξύ τους Εμουάζι, Σκροντλ και Κάσπερτ. Ο Σκροντλ, αν και ισχυρίζεται ότι έχει αποστραφεί τον τζιχαντισμό, θεωρείται ότι έχει σχέσεις με τη σομαλική τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία είναι σύμμαχος με την Αλ Κάιντα.

Ο Εμουάζι, ο προσήλυτος στο Ισλάμ Γερμανός Σκροντλ και ο Λονδρέζος Αλί Αντόρους (Ali Adorus) ήταν ομάδα και όταν το 2009 προσπάθησαν να εισέλθουν στην Τανζανία οι Αρχές της χώρας τους απαγόρευσαν την είσοδο, σταματώντας τους στο αεροδρόμιο Νταρ Ες Σαλάμ. Οι τρεις ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα για διακοπές, να κάνουν σαφάρι. Δεν έπεισαν κανέναν και απελάθηκαν.

Ο Σκροντλ συνδέεται με επιφανείς φιγούρες του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Οι γερμανικές Αρχές θεωρούν ότι τόσο αυτός όσο και ο ράπερ Ντένις Κάσπερτ προσηλυτίστηκαν και ριζοσπαστικοποιήθηκαν από τον Μοχάμεντ Μαχμούντ, ισλαμιστή γεννημένο στην Αυστρία, αρχηγό της απαγορευμένης οργάνωσης Μιλάτου Ιμπραχίμ.

Το 2013 ο Σκροντλ επιστρέφοντας στη Γερμανία από το Κάιρο πιάστηκε γιατί εντοπίστηκε σε κρυφή τσέπη στο σακάκι του πλαστό γαλλικό δίπλωμα οδήγησης και πλαστή ταυτότητα. Τον Οκτώρβιο του 2014 καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Ο Αντόρους, 33 χρονών από το Λονδίνο, βρίσκεται φυλακισμένος στην Αιθιοπία κατηγορούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα