Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικός τάφος με 500 θύματα των τζιχαντιστών βρέθηκε στο βόρειο Ιράκ

Ομαδικός τάφος με 500 θύματα των τζιχαντιστών βρέθηκε στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Ομαδικός Τάφος, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φυλακές, Φυλακές Μπαντούς,

Ένα μακάβριο εύρημα στο βόρειο Ιράκ έλυσε το μυστήριο του τι απέγιναν οι κρατούμενοι των φυλακών της Μοσούλης, όταν η πόλη έπεσε στο Ισλαμικό Κράτος στις 10 Ιουνίου του 2014.

Τότε, όπως είχε γίνει γνωστό, το Ισλαμικό Κράτος άδειασε τις φυλακές από τους κρατούμενους και τις χρησιμοποίησε για να “στεγάσει” τις γυναίκες και τα κορίτσια των Γιαζίντι που είχε πιάσει σκλάβες κατά την προέλασή του στο βόρειο Ιράκ. Αργότερα, τον Νοέμβριο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τις φυλακές.

Από την αρχή της εξαφάνισης των κρατουμένων, είχε γραφτεί στα διεθνή Μέσα ότι άπαντες εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές. Όπως είναι γνωστό το Ισλαμικό Κράτος δεν φυλακίζει. Σκλαβώνει, ακρωτηριάζει και αποκεφαλίζει. Όμως περισσότερα στοιχεία για τη μοίρα των κρατουμένων δεν είχαν γίνει γνωστά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκαζουάν Αλ Λαχμπί (Ghazwan al-Lahbi), σεΐχης μιας σουνιτικής αραβικής φυλής του Ιράκ, υποστήριξε ότι τα μέλη της φυλής του ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο.

Σε αυτό τον ομαδικό τάφο βρέθηκαν θαμμένοι τουλάχιστον 500 άνθρωποι που είχαν εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος.

“Αυτοί οι 500 άνθρωποι ήταν κρατούμενοι των φυλακών Μπαντούς (Badush), στη δυτική Μοσούλη. Μεταφέρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στο Χιουμαϊντιάτ (Humaidiyat), όπου και εκτελέστηκαν” είπε ο σεΐχης Γκαζουάν σε δηλώσεις του την Τετάρτη.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ομαδικός τάφος ανοίχτηκε από τους τζιχαντιστές αφού κατέλαβαν τη Μοσούλη στις 10 Ιουνίου.

Αυτός, όμως, δεν είναι ο μοναδικός τάφος που βρέθηκε τις περασμένες ημέρες. Κούρδος αξιωματούχος είπε ότι οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά ανακάλυψαν την Πέμπτη έναν ομαδικό τάφο με νεκρούς Γιαζίντι (Κούρδους Μιθραϊστές) κοντά στη Ζουμάρ.

Ο τάφος των Γιαζίντι ανακαλύφθηκε στο χωριό Μπαρντέια (Bardeya), κοντά στη Ζουμάρ, και ήταν θαμμένοι 35 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα