Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοναχόλυκος ισλαμιστής χτύπησε με αυτοκίνητο και μετά μαχαίρωσε Ισραηλινούς

Μοναχόλυκος ισλαμιστής χτύπησε με αυτοκίνητο και μετά μαχαίρωσε Ισραηλινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τρομοκρατία,

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή από επίθεση μοναχόλυκου Παλαιστίνιου ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο κοντά στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, μεταξύ του ανατολικού και δυτικού τομέα της πόλης, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν βαριά τραυματίες.

Ο δράστης της επίθεσης, Παλαιστίνιος κάτοικος των ανατολικών Ιεροσολύμων τραυματίστηκε σοβαρά όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.

“Έχουμε κατά τα φαινόμενα μια επίθεση με αυτοκίνητο, μετά την οποία έγινε και απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι κοντά σε μεθοριακό φυλάκιο. Ο οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ανθρώπους, στη συνέχεια βγήκε κρατώντας ένα μαχαίρι και αποπειράθηκε να μαχαιρώσει πολίτες που βρίσκονταν εκεί γύρω”, πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε πριν από τις 10.00 το πρωί στον άξονα του τραμ ανάμεσα στις δύο πλευρές των Ιεροσολύμων.

Στο σημείο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες επιθέσεις στα τέλη του 2014, όταν παλαιστίνιοι οδηγοί είχαν ρίξει τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν σε στάσεις του τραμ. Σε εκείνες τις επιθέσεις, μεσούσης της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περίπου δέκα τραυματιστεί.

Σχετικά άρθρα