Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιβάνοφ: Δεν είναι προτεραιότητα του Τσίπρα το Σκοπιανό

Ιβάνοφ: Δεν είναι προτεραιότητα του Τσίπρα το Σκοπιανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Σκόπια,

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σκοπιανός πρόεδρος για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γκιόρκι Ιβάνοφ τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “αποτελεί ορόσημο μιας νέας εποχής χωρίς προκαταλήψεις”, έκανε λόγο και για καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αναφέρθηκε φυσικά και στο θέμα της ονομασίας.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον ερχομό μιας νέας γενιάς που ξέρει πως να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Μέχρι τώρα η ελληνική πολιτική ελίτ ήταν η τελευταία στα Βαλκάνια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Όμως η σελίδα πλέον έχει γυρίσει παντού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια τις θέσεις της σχετικά με τη “Μακεδονία”. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν αποτελούμε προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή».

Στην συνέχεια, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις σχέσεις των δύο χωρών και την έλλειψη επικοινωνίας που υπήρχε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Προσπαθήσαμε να συνάψουμε συμφωνίες όσον αφορά κάποιες συνοριακές διελεύσεις ή την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, όμως δεν έχουμε λάβει απαντήσεις τα τελευταία 25 χρόνια».

Όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ τόνισε πως είναι αρκετά καλές,καθώς στην γείτονα χώρα δραστηριοποιούνται πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ οι εμπορικές συναλλαγές αγγίζουν το ένα δις. δολάρια ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη της χώρας του να ενταχθεί στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθούν εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και θα αντιμετωπιστούν εξωτερικές κρίσεις.

Ο Ιβάνοφ υποστήριξε πως η ένταξη στην ΕΕ είναι στρατηγικός στόχος και στηρίζεται από το 80-90% του πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα