Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικογένειες ξένων τζιχαντιστών εγκαταλείπουν τη Μοσούλη

Οικογένειες ξένων τζιχαντιστών εγκαταλείπουν τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Οι ξένοι τζιχαντιστές που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος απομακρύνουν τις οικογένειές τους από τη Μοσούλη και τις μεταφέρουν σε ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές στη Συρία.

Ο Χασάν Κχαλό (Hasan Khalo), αξιωματούχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος από τη Μοσούλη, είπε στο BasNews: “Οι ξένοι τζιχαντιστές και οι εμίρηδες του Ισλαμικού Κράτους έχουν αρχίσει να μεταφέρουν τις οικογένειές του από τη Μοσούλη σε περιοχές της Συρίας που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος αυτή την εβδομάδα και ήδη ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών τζιχαντιστών έχουν εγκαταλείψει την πόλη”.

“Εγκαταλείπουν τη Μοσούλη σε μικρές ομάδες ώστε να μην κινήσουν την προσοχή”, πρόσθεσε ο Κχαλό.

Οι οικογένειες των τζιχαντιστών εγκαταλείπουν τη Μοσούλη επειδή οσμίζονται ότι σύντομα θα ξεκινήσει η πολιορκία από τους Κούρδους Πεσμεργκά και τις ιρακινές δυνάμεις για την απελευθέρωσή της.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 δίχως καμία αντίσταση. Οι 30.000 ένοπλοι Ιρακινοί που την υπερασπίζονταν το έβαλαν στα πόδια μπροστά σε μια δύναμη μερικών εκατοντάδων τζιχαντιστών. Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

Σχετικά άρθρα