Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιίτες σκότωσαν 9χρονο επειδή ήταν μέλος στο Ισλαμικό Κράτος (φωτογραφίες)

Σιίτες σκότωσαν 9χρονο επειδή ήταν μέλος στο Ισλαμικό Κράτος (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παιδιά Στρατιώτες, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Ένα φρικιαστικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι δείχνει ένα εννιάχρονο αγόρι να δολοφονείται βιαίως από μέλη σιιτικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ, επειδή θεωρήθηκε υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί κοντά στην ιρακινή πόλη Τικρίτ, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Από τη τη Δευτέρα 30.000 άντρες των ιρακινών δυνάμεων, τακτικός στρατός του Ιράκ και σιίτες πολιτοφύλακες – παραστρατιωτικοί, έχουν ξεκινήσει ευρεία πολεμική επιχείριση – πολιορκία για την απελευθέρωσή της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί και εύκολα θα μπορούσε να είναι προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Το βίντεο ξεκινά δείχνοντας μια ομάδα βαριά οπλισμένων ανδρών να περικυκλώνουν ένα μικρό αγόρι, το οποίο αναγκάζεται να πέσει στα γόνατα και να απαντήσει εάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν μας πυροβόλησες;”, ρωτάει φωνάζοντας ένας άνδρας το παιδί, το οποίο αβοήθητο και φοβισμένο απαντά, “το ορκίζομαι στον Θεό, δεν έριξα ούτε μια σφαίρα”.

Οι ένοπλοι ζητούν να τους επιτραπεί να εκτελέσουν το αγόρι, το οποίο ικετεύει να του χαρίσουν τη ζωή.

Ένας στρατιώτης που φορά στολή παραλλαγής γενναία επεμβαίνει και απαιτεί κανείς τους να μην πυροβολήσει, ενώ τους ρωτά “τι τρέχει μαζί σας;”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει καβγάς μεταξύ των οπλισμένων ανδρών.

Οι πολιτοφύλακες διατάζονται να μην στέκονται μπροστά στο τρομοκρατημένο παιδί, το οποίο σέρνεται στα γόνατα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει διατρανώνοντας την αθωότητά του και προειδοποιώντας ότι “ο Θεός βλέπει”.

Δευτερόλεπτα μετά ένας μαχητής στα αριστερά του πλάνου πυροβολεί με το αυτόματο όπλο του πολλές φορές πάνω στο παιδί. Οι σφαίρες το βρίσκουν στο κεφάλι και το σκοτώνουν ακαριαία. Η κάμερα κάνει κοντινό πλάνο στο πρόσωπο του παιδιού και δείχνει τα μυαλά του χυμένα…

Αν και το βίντεο ολοκάθαρα δείχνει τον φόνο ενός μικρού παιδιού, το γεγονός που καταγγέλλεται, ότι δηλαδή σιίτες πολιτοφύλακες εκτέλεσαν ένα 9χρονο παιδί κοντά στην Τικρίτ δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από καμία ανεξάρτητη πηγή.

Το βίντεο διακινείται από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι οι σιίτες πολιτοφύλακες που έχουν την υποστήριξη του Ιράν δεν είναι καθόλου καλύτεροι ή διαφορετικοί από τους τζιχαντιστές.

paidi_1

paidi_2

paidi_3

paidi_4

Σχετικά άρθρα