Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματική λύση αναζητούν Ομπάμα – Πούτιν

Διπλωματική λύση αναζητούν Ομπάμα – Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Ρωσία,

Δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία μέσα σε έξι ημέρες είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτον, οι οποίοι συζήτησαν εκ νέου, επί μία ώρα, την εξεύρεση λύσης για την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, “ο ρώσος πρόεδρος τόνισε τη σημασία των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στον κόσμο. Οι σχέσεις αυτές δεν θα πρέπει να θυσιαστούν από διεθνώς μεμονωμένα προβλήματα“.

Η νέα επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε αφότου οι Αμερικανοί προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Μόσχας με την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα πόρων σε Ρώσους αξιωματούχους, καθώς και σε αξιωματούχους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, τους οποίους θεωρούν «υπεύθυνους» για το ότι απειλείται η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα, η εθνική κυριαρχία ή η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε ότι η Ρωσία παραβίασε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, κάτι που μας οδήγησε να λάβουμε μέτρα αντιποίνων, σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχετικά άρθρα