Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασουλίδης για Κυπριακό: Με απειλές και παραβάσεις, δεν γίνεται διάλογος

Κασουλίδης για Κυπριακό: Με απειλές και παραβάσεις, δεν γίνεται διάλογος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιωάννης Κασουλίδης, Κύπρος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Στις ΗΠΑ βρέθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης όπου είχε συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ. Στο τετ α τετ που είχαν οι δύο πλευρές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι με «απειλές και παραβιάσεις» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν μπορεί να γίνει διάλογος».

Ο κ. Κασουλίδης, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, παρουσίασε τις θέσεις της Λευκωσίας και αναφέρθηκε στο «τι πρέπει να προηγηθεί» για να γίνει εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, καθώς και «κάποια παράπονα» της αμερικανικής πλευράς για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε και σε «παράπονα» της κυπριακής κυβέρνησης που αφορούν την αμερικανική στάση σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για τα χθεσινά σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, στα οποία αναφερόταν στην επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία και στη δολοφονία του πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ.

Σχετικά άρθρα