Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς; (φωτο + βίντεο)

Βρήκαν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς; (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Αρχαιολόγοι, Ιησούς Χριστός, Ισραήλ, Κεν Νταρκ, Ναζαρέτ, Χριστιανισμός,

Μπροστά στη μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών εκτιμούν ότι βρίσκονται αρχαιολόγοι, καθώς διατείνονται ότι ανακάλυψαν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Ιησούς.

Πρόκειται για ένα σπίτι στη Ναζαρέτ φτιαγμένο από λάσπη και πέτρα. Το κτίσμα χρονολογείται από τους ειδικούς στις αρχές πρώτου του αιώνα, εκτίμηση η οποία συγκλίνει με τη θεωρία τους.

Το επίμαχο σπίτι ωστόσο δεν έρχεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η θεωρία αυτή είχε διατυπωθεί από το 1880
όταν καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ το είχαν πρωτοεντοπίσει.

Έκτοτε μέχρι και το 2006 δεν είχε υπάρξει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση ικανή να καταστήσει τον ισχυρισμό τους στοιβαρό.

Τότε, ένας καθηγητής αρχαιολογίας, ο Βρετανός Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ το χρονολόγησε για να επιβεβαιωθεί ότι όντως το σπίτι είχε κτιστεί περίπου τον πρώτο αιώνα.

«Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς, ωστόσο δεν μπορώ να μην πω ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις» σημειώνει ο καθηγητής αρχαιολογίας στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ανακαλύψεις αρχαιολόγων, σύμφωνα με τις οποίες πολλούς αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, επί Βυζαντικής Αυτοκρατορίας που ήλεγχε τη Ναζαρέτ μέχρι και τον 7ο αιώνα, το σπίτι διακοσμήθηκε με μωσαϊκά ενώ από πάνω του χτίστηκε η «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.

Την ίδια ώρα πηγές από αναφορές Σταυροφόρων και Βυζαντινών φαίνεται να υποστηρίζουν το σενάριο αυτό για το σπίτι του Ιησού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

nazareth

nazareth1

Σχετικά άρθρα