Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 Ιρακινοί επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος στην Τικρίτ

30.000 Ιρακινοί επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος στην Τικρίτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Μεγάλη επίθεση έχουν εξαπολύσει οι ιρακινές δυνάμεις, στρατός και παραστρατιωτικοί, για να ανακαταλάβουν την πόλη Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση απελευθέρωσης της Τικρίτ γίνεται μετά από 8 μήνες κατοχής της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος. Στην επίθεση συμμετέχουν συνολικά 30.000 άνδρες πιστοί στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

tikrit

Λίγο νωρίτερα, η Βαγδάτη, διά στόματος του πρωθυπουργού Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, είχε προσφέρει αμνηστία σε όσους σουνίτες μαχητές εγκαταλείψουν τις τάξεις των τζιχαντιστών.

Τη Δευτέρα, το κανάλι Al Iraqiya μετέδωσε πως οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθέσεις στην πόλη Τικρίτ, με βομβαρδισμό πυροβολικού και αεροπορική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις ιρακινές αναφορές, τζιχαντιστές από ορισμένα σημεία στις παρυφές της πόλης είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.

Η πολιορκία της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τη Μοσούλη, και οι ιρακινές δυνάμεις την εγκατέλειψαν πλήρως τον Ιούλιο. Ήταν το ξεκίνημα της επέκτασης των τζιχαντιστών, οι οποίοι γρήγορα κατέληξαν να ελέγχουν μία μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Ιράκ και τη γειτονική Συρία.

Σχετικά άρθρα