Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερωτικό ζευγάρι με την τρομοκράτισσα Λευκή Χήρα ο Τζιχάντι Τζον

Ερωτικό ζευγάρι με την τρομοκράτισσα Λευκή Χήρα ο Τζιχάντι Τζον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Εμουάζι, Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, Τζιχαντιστές,

Ο αποκεφαλιστής Τζιχάντι Τζον, ή αλλιώς Μοχάμεντ Εμουάζι (Mohammed Emwazi) φέρεται να έχει ερωτικό δεσμό με τη διαβόητη τρομοκράτισσα Σαμάνθα Λέθγουαϊτ (Samantha Lewthwaite), γνωστή και ως Λευκή Χήρα, σύμφωνα με ανάρτηση του ιρανικού σάιτ Alalam.

Όπως γράφει το Alalam, ο Εμουάζι είναι πολύ πιθανό να πήγαινε να συναντήσει τη Λέθγουαϊτ, όταν για πρώτη φορά ανακρίθηκε από τη βρετανική μυστική υπηρεσία MI5. Θεωρείται ότι εκείνη τον περίμενε στην Κένυα, όπου και σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό της αφρικανικής (σομαλικής) τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ (Al-Shabaab).

Μαζί με τον Εμουάζι ήταν και ο Αμπού Ταλίμπ (Abu Talib), ο οποίος παρακολουθούνταν ως ύποπτος για συλλογή χρημάτων για την Αλ Σεμπάμπ. Αυτές οι διασυνδέσεις ήταν και η αιτία που Εμουάζι και Ταλίμπ κρατήθηκαν από τις Αρχές Ασφαλείας της Τανζανίας όταν ταξίδεψαν στη χώρα για διακοπές το 2009.

Μετά την ανάκριση ο Εμουάζι αφέθηκε ελεύθερος και πήρε την πρώτη πτήση για το Άμστερνταμ, όπου εκεί τον περίμενε η MI5. Ανακρίθηκε εκ νέου για σχέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στη Βρετανία. Το 2012 πήγε στη Συρία όπου και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Ρεπορτάζ του 2014, σύμφωνα με τα οποία η Λέθγουαϊτ, η Λευκή Χήρα, σκοτώθηκε παραμένουν αδιασταύρωτα.

Διαβάστε επίσης:
1. Ποια είναι η «Λευκή Χήρα» (Σαμάνθα Λέθγουαϊτ) που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος
2. Οι Ρώσοι λένε ότι σκότωσαν την τζιχαντίστρια «Λευκή Χήρα» στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα