Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λίβανος άνοιξε τα σύνορα για πρόσφυγες Ασσύριους χριστιανούς

Ο Λίβανος άνοιξε τα σύνορα για πρόσφυγες Ασσύριους χριστιανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Μέση Ανατολή, Μεσοποταμία, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Συρία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι Ασσύριοι χριστιανοί που έγιναν πρόσφυγες εξαιτίας των διωγμών που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούν να βρίσκουν πολιτικό άσυλο στον Λίβανο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νουχάντ Μαχνούκ (Nouhad Machnouk).

Η απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα του Λιβάνου για τους χριστιανούς πρόσφυγες από τη Συρία λήφθηκε ύστερα από κοινή σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό Ταμάμ Σαλάμ (Tammam Salam) και τον υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Ρασίντ Ντερμπάς (Rashid Derbas).

Ο Μαχνούκ μιλώντας στη Daily Star του Λιβάνου είπε ότι η περίπτωση των Ασσυρίων συνιστά ακραία ανθρωπιστική κρίση και για αυτό εξαιρέθηκαν από την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να μην δέχεται άλλους πρόσφυγες στο έδαφός της.

Άμεσα αναμένονται 5.000 Ασσύριοι χριστιανοί να περάσουν τα σύνορα και να βρουν καταφύγιο στον Λίβανο. Οι άνθρωποι αυτοί θα φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών τους, που ζουν στον Λίβανο, ή σε καταλύματα που θα προσφέρει η Εκκλησία.

Το Σάββατο εκατοντάδες Ασσύριοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης στους ομοεθνείς τους στη Συρία και το Ιράκ που καταδιώκονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα στα ασσυριακά και κρατούσαν πανό που έγραφαν: “Οι Ασσύριοι είναι οι αυτόχθονες της Μεσοποταμίας”, “Απαιτούμε από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση” και “Σώστε τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής”.

Σχετικά άρθρα