Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη από το βίντεο της αδερφής του «θεριστή» τζιχαντιστή Τζον

Φρίκη από το βίντεο της αδερφής του «θεριστή» τζιχαντιστή Τζον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Εμουάζι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που έφτιαξε η αδερφή του τζιχαντιστή Τζον για πανεπιστημιακή εργασία, καθώς επιβεβαιώνονται οι υποψίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και της M16 ότι ο αποκεφαλιστής Τζον δεν είναι το… μαύρο πρόβατο της οικογένειας.

Η ταινία της 19χρονης αδερφής του αποκεφαλιστή του Ισλαμικού Κράτους, φοιτήτρια επικοινωνίας στο Μίντλσεχ, πραγματεύται την ιστορία ενός μανιακού δολοφόνου με κουκούλα που κυνηγά για να σφάξει μία μαθήτρια.

Η εκδοχή που έχει δώσει στις Αρχές για το φρικιαστικό βιντεάκι η 19χρονη είναι ότι θέλει να δείξει ότι η εκδίκηση δεν αποτελεί λύση.

«Δείξαμε και αναπαραστήσαμε αυτό το δολοφόνο με την κουκούλα, σε χαμηλό φωτισμό και με τρόπο που να προκαλεί μια μυστικιστική ατμόσφαιρα στο θεατή. Το κάναμε για να δείξουμε πως ο δολοφόνος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε» αναφέρει η φοιτήτρια και συνεχίζει με «σπόντες» που προκαλούν ρίγος στους ακροατές. «Ο δολοφόνος μπορεί να είναι ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας, ίσως ο δάσκαλος, μπορεί και κάποιος που δεν γνώρισες ποτέ. Παρόλα αυτά, ο δολοφόνος γνωρίζει τον πρωταγωνιστή, τον παρακολουθεί. Η αναπαράσταση αυτή δίνει το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα πως το bullying είναι λάθος, ότι εμείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να δημιουργούμε στερεότυπα και να τους κάνουμε στόχο εξαιτίας του περίγυρου, του χρώματος του δέρματός τους ή την πίστη τους».

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υπό στενότατη παρακολούθηση την οικογένεια του τζιχαντιστή Τζον εδώ και καιρό, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες διέρρευσε στη δημοσιότητα το όνομά του. Το όνομα της 19χρονης αδερφής του παραμένει άγνωστο.

Δείτε τα βίντεο:

Σχετικά άρθρα