Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατέλαβαν προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία

Οι Κούρδοι κατέλαβαν προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του YPG κατέλαβαν την Παρασκευή τα νότια και ανατολικά προάστια της πόλης Ταλ Χαμίς, την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει προπύργιό του στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Πολιτοφύλακες της Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εισήλθαν στην Ταλ Χάμις και κατέλαβαν τμήματα της πόλης έπειτα από συγκρούσεις διάρκειας 6 ημερών με τους τζιχαντιστές.

Η περιοχή, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Χασάκα, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και 1 χρόνο.

Η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων της Ροζάβα (όπως ονομάζεται το συριακό Κουρδιστάν) επετεύχθη μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι αριστεροί αντάρτες του YPG απελευθέρωσαν τουλάχιστον 103 χωριά στην περιοχή.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στο μέτωπο αυτό, την 21η Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 175 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες με τους Κούρδους και τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, 30 Κούρδοι μαχητές και αντάρτες που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν.

Οι συγκρούσεις που εκτυλίσσονται στο Ταλ Χάμις εντάσσονται στις επιχειρήσεις των κουρδικών δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε αυτήν την επαρχία όπου οι τζιχαντιστές απήγαγαν 220 Ασσύριους χριστιανούς από τη Δευτέρα, κυρίως γυναικόπαιδα, τα οποία απειλεί να αποκεφαλίσει εάν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος επέδραμε σε 10 χωριά και προκάλεσε τη μαζική έξοδο 5000 κατοίκων, Ασσυρίων χριστιανών, προς τις κουρδικές πόλεις Καμισλί και Χασάκα.

Στην κεντρική φωτογραφία, Κούρδοι και Ασσύριοι χριστιανοί πολιτοφύλακες, φωτογραφίζονται με τις σημαίες τους κατά την προέλασή τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία. Οι Ασσύριοι πολεμάνε μαζί με τους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα