Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FBI: Το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ

FBI: Το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία στις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα έχει απλωθεί και στις 50 Πολιτείες της χώρας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του FBI.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ (James Comey) είπε μιλώντας στην Εθνική Ένωση Εισαγγελέων των ΗΠΑ, ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ένας “χαοτικός ιστός αράχνης”, που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) για να προσηλυτίζει ανθρώπους σε όλες τις ΗΠΑ.

“Έχουμε έρευνες που αναφέρουν προσηλυτισμό ανθρώπων στον τζιχαντισμό, σε διάφορα στάδια, και στις 50 Πολιτείες”, είπε ο Κόμεϊ, προσθέτοντας ότι “…δεν είναι ένα νεοϋρκέζικο φαινόμενο, είναι ένα φαινόμενο στη Ουάσιγκτον. Υφίσταται και στις 50 Πολιτείες και μάλιστα με τρόπους που είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί”.

Τα σχόλια αυτά έγιναν αφού το FBI συνέλαβε τρεις άνδρες στο Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης, που σκόπευαν να υποστηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος.

“Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν σε κάθε Πολιτεία. Έχουμε ντόπιο εξτρεμισμό σε κάθε μία Πολιτεία. Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες μιλούσαμε για τις 49 Πολιτείες. Στην Αλάσκα δεν είχαμε μέχρι πριν λίγο καιρό κρούσμα. Αλλά τώρα και η Αλάσκα εντάχθηκε στις Πολιτείες που έχουμε εντοπίσει ανθρώπους που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα ριζοσπαστικοποίησης”.

Περιγράφοντας το μήνυμα προσηλυτισμού των τζιχαντιστών, ο Κόμεϊ είπε: “Τυραννισμένη ψυχή, έλα στο Χαλιφάτο, και θα έχεις μια δοξασμένη ζωή, αυτή είναι οι έσχατοι καιροί της Αποκάλυψης, και εδώ θα βρεις ένα νόημα, πολεμώντας για το χαλιφάτο μας. Κι εάν δεν μπορείς να έρθεις εδώ, σκότωσε κάποιον εκεί που βρίσκεσαι”.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής του FBI, απευθύνονται σε ανθρώπους ταλανισμένους, που αναζητούν νόημα στις ζωές τους με λάθος τρόπο.

Σχετικά άρθρα