Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε Αυστραλός που πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Σκοτώθηκε Αυστραλός που πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άσλεϊ Τζόνσον, Αυστραλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Ένας Αυστραλός πρώην στρατιωτικός από το Κουίνσλαντ που πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας στο Facebook “Τα λιοντάρια της Ροζάβα” (The Lions of Rojava), που μεταδίδει τα νέα των δυτικών εθελοντών που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων.

“Εμείς, το YPG, σας ενημερώνουμε για τον θάνατο ενός από τους ηρωικούς δυτικούς μαχητές μας, του Χεβάλ Μπαγκόγκ Σερχέντ” (Heval Bagok Serhed – σ.σ. το πολεμικό κουρδικό όνομα που πήρε ο Αυστραλός εθελοντής μαχόμενος με τους Κούρδους αντάρτες).

“Είναι ο πρώτος δυτικός μαχητής που μαρτύρησε πολεμώντας το κακό του Ισλαμικού Κράτος. Αναπαύσου εν ειρήνη αδελφέ μας”, αναφέρει η αναγγελία του θανάτου.

Η ανακοίνωση ακόμα αναφέρει ότι όλο το διάστημα που πολέμησε στο Κουρδιστάν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μεταξύ των Κούρδων λόγω του ανθρωπισμού και της ευγένειάς του.

Σκοτώθηκε σε μια ηρωική επίθεση εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών σε ένα μικρό χωριό κοντά στο Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ. Η ομάδα του αποτελούμενη από 8 μαχητές επέβαιναν σε ένα φορτηγό το οποίο χάλασε και ενεπλάκησαν στη συνέχεια σε μάχη με υπεράριθμες δυνάμεις των τζιχαντιστών.

“Ήταν ένας άφοβος και εξαιρετικός στρατιώτης, όπως και ένας σπουδαίος άνδρας”, αναφέρει το YPG.

Εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση. Όπως δήλωσε η δυνατότητα της Αυστραλιανής κυβέρνησης να επιβεβαιώσει αναφορές θανάτων Αυστραλών σε μάχες στη Συρία ή στο Ιράκ είναι περιορισμένη. Ωστόσο, συμβούλεψε όλους τους Αυστραλούς που μάχονται στη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία να επιστρέψουν σπίτια τους, εννοώντας προφανώς εκείνους που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων, διότι τους τζιχαντιστές είναι βέβαιο ότι μόλις γυρίσουν θα συλληφθούν από τις Αρχές.

Το κανονικό όνομα του σκοτωμένου Αυστραλού εθελοντή είναι Άσλεϊ Τζόνσον (Ashley Johnson), σύμφωνα με άλλη ανάρτηση στο Facebook.

Σχετικά άρθρα