Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος θα συνεργαστεί με τη Ρωσία αδιαφορώντας για… αντιδράσεις

Η Κύπρος θα συνεργαστεί με τη Ρωσία αδιαφορώντας για… αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ρωσία,

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε στην Αγία Πετρούπολη με τον Αντικυβερνήτη της πόλης Αλεξάντερ Γκοβορούνοφ ανέφερε πως η Κύπρος επιδιώκει, μέσα από τη σύσφιγξη των σχέσεων με τη Ρωσία, να δημιουργήσει συνθήκες που να επιτρέπουν σε πολλές περιοχές να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα και σε αυτό το στόχο θα συνεργαστούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ποιοι αντιδρούν ή ποιοι άλλοι μπορεί να έχουν άλλους προβληματισμούς.

Ο Αντικυβερνήτης της πόλης είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε αδελφοσύνη και αλληλοκατανόηση και ότι η Κύπρος παραμένει ένας αξιόπιστος εταίρος.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τον Αντικυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρώσους, προσθέτοντας ότι το 2014 όταν ο αριθμός τουριστών από την Αγία Πετρούπολη σε διάφορους προορισμούς μειώθηκε, ο αριθμός τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προς την Κύπρο αυξήθηκε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις στενές παραδοσιακές σχέσεις Κύπρου – Αγίας Πετρούπολης και σημείωσε ότι «εκτιμούμε βαθιά τη θέση σας επί των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας».

Ο Αντικυβερνήτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις στενές σχέσεις της πόλης του με τη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία, μεταξύ άλλων, στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ σύντομα θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης Αγίας Πετρούπολης και Δημαρχείου Λεμεσού.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι αναχωρεί το Σάββατο από τη Ρωσία, «με τα θετικότερα των αισθημάτων, με τις θετικότερες εντυπώσεις και με τα καλύτερα αποτελέσματα που θα μπορούσε να πετύχει μια επίσκεψη για τόσο σημαντικά θέματα, που έχουμε συζητήσει με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Νιώθω πως οι συμβολισμοί της εδώ παρουσίας μου, αυτή την περίοδο, αλλά και η τόσο θετική ανταπόκριση του Προέδρου κ. Πούτιν, του Πρωθυπουργού κ. Μεντβέντεφ, του Προέδρου της Δούμας κ. Ναρίσκιν απέναντι στην πατρίδα μου, η στήριξη που ένιωσα να έχουμε ως χώρα από τις συνομιλίες που είχαμε, με κάνουν να νιώθω ότι οι συμβολισμοί της παρουσίας αλλά και η ανταπόκριση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στέλνουν μια σειρά από μηνύματα σε όσους μπορεί να αντιδρούν για αυτές τις άριστες σχέσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα