Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος αντάρτης καταδικάστηκε για βασανιστήρια

Σύρος αντάρτης καταδικάστηκε για βασανιστήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασανιστήρια, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Σουηδία, Συρία,

Σε πέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε Σύρος αντάρτης για συμμετοχή σε βασανιστήρια ήδη τραυματισμένου ανθρώπου, εκτός πεδίου μάχης, από το σουηδικό βασανιστήριο.

Ο Μουχάναντ Ντρούμπι, ο οποίος το 2013 είχε λάβει άδεια μόνιμης παραμονής στη Σουηδία, συνελήφθη αφότου το βίντεο περιήλθε σε γνώση της σουηδικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο 28χρονος, ο οποίος ήταν μέλος της οργάνωσης Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ενώ το θύμα του συνδεόταν με το συριακό στρατό.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ένα έγκλημα πολέμου, την επίθεση εναντίον ενός εχθρού «εκτός μάχης» (hors combat), καθώς και για βίαιη επίθεση με ιδιαίτερα επιβαρυντικές περιστάσεις.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη φορά που δικάζουμε μια υπόθεση η οποία σχετίζεται με τη σύρραξη στη Συρία και υπάρχουν ελάχιστες καταδίκες για εγκλήματα πολέμου» εκεί, επισήμανε ο εισαγγελέας Χένρικ Σόντερμαν.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι ο Ντρούμπι συμμετείχε σε «πράξεις βίας που είχαν χαρακτήρα παρόμοιο με βασανιστήρια σε βάρος ενός ανθρώπου αγνώστων στοιχείων, το οποίο ήταν δεμένο και ήδη τραυματισμένο».

Σχετικά άρθρα