Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την απαγωγή 150 Ασσυρίων από το Ισλαμικό Κράτος

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την απαγωγή 150 Ασσυρίων από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Συρία, Τζιχαντιστές, Χριστιανοί,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τις επιδρομές των τζιχαντιστών σε χωριά Ασσυρίων χριστιανών στη βορειοανατολική Συρία και την απαγωγή 150 αμάχων, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα, από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές μπήκαν αιφνιδιαστικά στις 04.00 το πρωί στα σπίτια των ανθρώπων και τους έπιασαν στον ύπνο. Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι οι 150 όμηροι θα αποκεφαλιστούν εάν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του.

«Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται από το Ισλαμικό Κράτος κατά των αθώων ανθρώπων της περιοχής», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το Ισλαμικό Κράτος.

Χιλιάδες άλλοι Ασσύριοι της περιοχής, τρομοκρατημένοι, κατέφυγαν τις προηγούμενες ημέρες πρόσφυγες στις κουρδικές πόλεις της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχονται από το YPG, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο Twitter.

Σχετικά άρθρα