Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 100 σουνίτες μουσουλμάνους

Tο Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 100 σουνίτες μουσουλμάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Σουνίτες, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν 100 σουνίτες μουσουλμάνους στο Ιράκ, μέλη φυλών, κοντά στην πόλη του Τικρίτ, όπως κατήγγειλαν φύλαρχοι της περιοχής.

Η επίθεση αυτή από τους τζιχαντιστές θεωρήθηκε ως μέτρο εξόντωσης πιθανών αντιπάλων τους ενόψει μιας ευρείας επίθεσης του ιρακινού στρατού.

Όπως ανέφεραν οι φύλαρχοι, οι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν χθες 42 σουνίτες, μέλη των τοπικών φυλών στην πόλη Ρουμπέιντα τους οποίους υποπτεύονταν ότι ήταν έτοιμοι να εξεγερθούν εναντίον τους.

«Εισέβαλαν στα σπίτια και ζητούσαν τα κινητά» δήλωσε ο Χάταμ αλ Ομπέιντι, ένας κάτοικος της Ρουμπέιντα που εγκατέλειψε την πόλη Τουζ Χουρμάτου σήμερα.

«Έψαχναν τα πάντα στα κινητά τηλέφωνα, οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι εναντίον τους» περιέγραψε ενώ προσέθεσε ότι του επέστρεψαν το δικό του τηλέφωνο όταν ένας ένοπλος του είπε ότι ήταν «καθαρός».

Σχετικά άρθρα