Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι: Όσοι βοηθούν το Ισλαμικό Κράτος θα έχουν την ίδια μοίρα

Κούρδοι: Όσοι βοηθούν το Ισλαμικό Κράτος θα έχουν την ίδια μοίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ο Πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί προειδοποίησε ότι όσοι βοηθούν ή συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος θα τύχουν της ίδιας μοίρας με τους τζιχαντιστές.

Το Σάββατο ο Μπαρζανί υποδέχτηκε τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζακ Ριντ, συνοδευόμενο από τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ Στιούαρτ Τζόουνς και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Ριντ εξύμνησε την ηγεσία του Μπαρζανί και αναγνώρισε τη γενναιότητα και τις θυσίες των Κούρδων Πεσμεργκά. Υποσχέθηκε ότι Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να βοηθά τους Πεσμεργά στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο με αεροπορικές επιδρομές, όσο και με στρατιωτική εκπαίδευση και προμήθεια οπλισμού.

Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός λαός έχει βαθιά ευγνωμοσύνη στις θυσίες του λαού του Κουρδιστάν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ριντ συμφώνησε ότι οι Κούρδοι του Ιράκ χρειάζονται ακόμα περισσότερη αεροπορική βοήθεια και οι ΗΠΑ θα την παρέχουν. Υπογράμμισε μάλιστα ότι για την Ουάσιγκτον αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των σχέσεων με τους Κούρδους.

Σε απάντηση ο Μπαρζανί ευχαρίστηκε το λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την υποστήριξη στους Πεσμεργκά.

Είπε ακόμα ότι δεν μπορούν μόνο οι Κούρδοι και ο Διεθνής Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να μοιράζονται την ευθύνη του πολέμου ενάντια στους τζιχαντιστές και ότι κι άλλες χώρες πρέπει να συμμετάσχουν ενάντια στην παγκόσμια απειλή που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπαρζανί πρόσθεσε ότι η καταστροφή των τζιχαντιστών στρατιωτικά δεν είναι αρκετή. Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί πολιτικά, οικονομικά και ιδεολογικά.

Ενημέρωσε για τις περιοχές που έχουν απελευθερωθεί από τους Πεσμεργκά και είπε με έμφαση ότι όσοι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος θα τύχουν της ίδιας μοίρας με τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα