Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν ακόμα 20 χωριά από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν ακόμα 20 χωριά από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ εξεδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από 20 χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) επιτίθενται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και δεν είναι γνωστό αν οι Κούρδοι είχαν απώλειες στις τάξεις τους, προσθέτει ο Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό» είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία).

Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος όπου κι αν είναι «από την (κουρδική περιοχή της) Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία».

Το Ισλαμικό Κράτος επωφελήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, όπως και του Ιράκ και να ανακηρύξει τις περιοχές αυτές σε «χαλιφάτο».

Σχετικά άρθρα