Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες δυτικοί πολεμάνε ως εθελοντές με το YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Δεκάδες δυτικοί πολεμάνε ως εθελοντές με το YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάθιου Κοβόλσκι, Τζιχαντιστές, Τζόρνταν Μέιτσον,

Αμερικανός εθελοντής από τη Φλόριντα που πολεμά με τους Κούρδους του YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τραυματίστηκε στην πόλη των Γιαζίντι, Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια μάχης με τζιχαντιστές.

Ο Μάθιου Καβόλσκι (Matthew Kawolski), που έχει ενταχθεί στο τάγμα Τσάπις (Chappies) που αποτελείται από δυτικούς εθελοντές που μάχονται με τους Κούρδους του YPG, τραυματίστηκε στη μάχη και τώρα αναρρώνει, όπως ανακοίνωσε η σελίδα στο Facebook “Λιοντάρια της Ροζάβα” (Lions of Rojava), που ενημερώνει για τα νέα των δυτικών εθελοντών. Ροζάβα είναι το κουρδικό όνομα της βόρειας Συρίας.

chappies

Στο πλευρό του τραυματία στέκονται οι συμπολεμιστές του και θα επιστρέψει στη μάχη της Σιντζάρ όταν αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με την ανάρτηση.

matson

Μαζί με τον Καβόλσκι στο βόρειο Ιράκ μάχεται και ο άλλος Αμερικανός, ο “όμορφος” Τζόρνταν Μέιτσον (Jordan Matson), που έγινε γνωστός παγκοσμίως πολεμώντας στην Κομπάνι αλλά και από τους λογαριασμούς που έχει δημιουργήσει στα social media, από τους οποίους επικοινωνεί τη συμμετοχή δυτικών εθελοντών στα μέτωπα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι του YPG συνεχίζουν τις εκκλήσεις σε δυτικούς να ενταχθούν ως εθελοντές στις κουρδικές δυνάμεις ώστε να τους βοηθήσουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Από την ηρωική αντίσταση της Κομπάνι και μετά, δεκάδες δυτικοί έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του YPG.

Σχετικά άρθρα