Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος όπως υποχωρεί καίει τα κουρδικά χωριά στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος όπως υποχωρεί καίει τα κουρδικά χωριά στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας (Ροζάβα, όπως ονομάζεται η βόρεια Συρία στα κουρδικά), έχουν περάσει στην αντεπίθεση μετά τη λύση της πολιορκίας της Κομπάνι και εκδιώκουν το Ισλαμικό Κράτος από τα κουρδικά εδάφη.

Οι τζιχαντιστές υποχωρώντας αφήνουν πίσω τους καμμένη γη. Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ συναντούν στην προέλασή τους ολόκληρα κουρδικά χωριά καμμένα από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Πεντίρα Μπιτσούκ (Pêndira Biçûk) είναι ένα από τα χωριά που το Ισλαμικό Κράτος έκαψε και κατέστρεψε. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της Κομπάνι. Το χωριό απελευθερώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από το YPG.

Όταν οι χωρικοί επέστρεψαν στα σπίτια τους, βρήκαν το χωριό καμένο. Το Ισλαμικό Κράτος είχε πυρπολήσει οικίες και μαγαζιά.

Ο Φεγιάντ Μισλίμ, ένας από τους κατοίκους, είπε: “Αισθανθήκαμε χαρά όταν μάθαμε ότι το YPG απελευθέρωσε το χωριό μας. Ωστόσο, πριν το Ισλαμικό Κράτος αφήσει το χωριό τα έκαψε όλα. Δεν μας απέμεινε τίποτα”.

Σχετικά άρθρα