Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός εν ενεργεία στρατιώτης πήγε εθελοντής μαζί με τους Κούρδους

Βρετανός εν ενεργεία στρατιώτης πήγε εθελοντής μαζί με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Βρετανός εν ενεργεία στρατιωτικός κατατάχτηκε στις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο οπλίτης που είναι 19 ετών υπηρετεί στο δεύτερο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος του Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Ο νεαρός στρατιώτης, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, υπηρετούσε στις βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο. Πριν φύγει από τη βάση του για να πάει στους Πεσμεργκά, ειδοποίησε τους γονείς του λέγοντάς τους “αυτοί οι τύποι χρειάζονται τη βοήθειά μας”.

Σύμφωνα με το Sky News, ο στρατιώτης είχε πάρει ετήσια άδεια από το στράτευμα, την οποία σκοπεύει να περάσει πολεμώντας με τις κουρδικές δυνάμεις.

Εάν δεν επιστρέψει στη βάση του στην Κύπρο, όπου υπηρετεί, όταν η άδειά του τελειώσει, τότε επισήμως θα κηρυχθεί λιποτάκτης. Ωστόσο, σύμφωνα με πήγες, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι βρετανικές Αρχές για την ασφάλειά του παρά να τον τιμωρήσουν, στην παρούσα φάση.

“Πήγα να πολεμήσω με τους Κούρδους στη Συρία και στο Ιράκ. Είμαι μαζί με άλλους Βρετανούς και έναν Καναδό αυτή τη στιγμή”, έγραψε στην οικογένειά του.

“Δεν ξέρω πώς να σας το εξηγήσω, αλλά πραγματικά θέλω και έχω την ανάγκη να το κάνω αυτό και θα είμαι ασφαλής”.

Ο στρατιώτης κατατάχτηκε σε ηλικία 16 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα μάθαινε αραβικά.

Άνδρες από το Τάγμα του έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύοντας κουρδικές δυνάμεις, αλλά δεν είναι γνωστό εάν ο εν λόγω στρατιώτης είχε συμμετάσχει σε εκπαίδευση Κούρδων μαχητών”.

Είναι ο πρώτος εν ενεργεία Βρετανός στρατιώτης που σπεύδει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων. Ωστόσο, πολλοί Βρετανοί πρώην στρατιωτικοί ήδη πολεμάνε με τις κουρδικές δυνάμεις ως εθελοντές.

Σχετικά άρθρα