Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Δεν έχουμε πόλεμο με το Ισλάμ αλλά με τους τζιχαντιστές!

Ομπάμα: Δεν έχουμε πόλεμο με το Ισλάμ αλλά με τους τζιχαντιστές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Tζον Κέρι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Μπαν Κι Μουν, Μπάρακ Ομπάμα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές,

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε τις θεωρίες ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι βιώνουμε μια σύγκρουση πολιτισμών.

Σε σύσκεψη στον Λευκό Οίκο με θέμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τζιχαντισμού και της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ο Μπάρακ Ομπάμα διευκρίνισε, ότι «η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μας, ανεξάρτητα της πίστης μας, έχουμε την ευθύνη να την απορρίψουμε».

Και αυτή η παρατήρησή του στρέφεται τόσο προς τους τζιχαντιστές, που προσπαθούν να εμφανίσουν την τρέλα τους ως πόλεμο ενάντια των σταυροφόρων της Δύσης, όσο και πολλών σαλεμένων δεξιών στην Αμερική που “ονειρεύονται” να γίνουν οι νέοι σταυροφόροι.

Ο Μπάρακ Ομπάμα απευθυνόμενος στις μουσουλμανικές κοινότητες τις κάλεσε «να απωθήσουν όχι μόνο τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες του Ισλάμ, αλλά και το ψεύδος ότι έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος με τη σειρά του έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες σκοπεύει να συγκαλέσει συνεδρίαση στην οποία θα προσκληθούν θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο ακραίος (θρησκευτικός) εξτρεμισμός αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών απειλών. Ωστόσο, οι σφαίρες δεν αποτελούν το ‘μαγικό ραβδί’», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν. «Οι πύραυλοι μπορεί να σκοτώνουν τους τρομοκράτες. Όμως, η καλή διακυβέρνηση σκοτώνει την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να προάγουν την ανοχή και την ειρήνη, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές ως προπαγάνδα προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις δυνάμεις τους.

Σχετικά άρθρα